Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Ekim 2011 Pazar

Dünyanın en ucuz tablet PC'si!

Tablet Pc




Dünyanın gözü bu ülkede! Çünkü;
     "Dünya'nın  en ucuz tablet PC'si Hindistan'da satışa çıkıyor."

    Hindistan'da devlet destekli olarak uzun süredir geliştirilmekte olan ve bazı problemler nedeniyle piyasaya çıkışı bir hayli geciken  Aakash (gökyüzü) bu ay sonunda 60 dolara piyasada satışa çıkacak.
İlk etapta 35 dolar olarak açıklanan fiyatı maliyetlerden ötürü 60 dolara yükseltilen tablet ucuz olmasının nedeni ise giriş seviyesi donanım parçaları kullanması.
Tablet PC’nin özellikleri ise Linux işletim sistemi 32 gb dahili hafıza, 2 Gb Ram desteği ve 7 inç dokunmatik ekran. Aakas'ın  bataryası ise 3 saatlik kullanım ömrü sunuyor. HD videolara da destek verebilen tablet Android Market yerine GetJar uygulama mağazasını barındırıyor.  Bu tablet pc 2012 yılında piyasaya çıkacak. Öğrenciler tablet PC’lerle internete girebilecek, not tutabilecek.
Şu an Çin’de 135 dolar Amerika’da ise 160 dolara satılan tablet PC’ler var.
Hindistan, Aakash'ı  tüm zamanların en iyisi olarak niteliyor. Ay sonunda dağıtımına başlanacak tablet henüz Hindistan dışında satışa çıkmıyor.

    Hindistan hükümeti  Aakash'den ilk aşamada 100 bin adet üretileceğini, gelecek aylarda da milyonlarca öğrenciye ulaştırılacağını belirtti.
Hindistan yetkilileri yaptıkları açıklamada, sübvanse edilmiş fiyatla satılacak bilgisayarı yakında okullardaki her çocuğun kullanacağını, tablet bilgisayarın çocukların öğrenme kalitesini artıracağını söylüyorlar.

    Bakanlık ve bilgisayarı geliştiren İngiliz şirketi DataWind'in, tablet bilgisayarın üretimini resmen başladığını açıkladı.  Aakash'ın da Amazon'un geçen hafta satışa sunulan elektronik kitap okuyucusu Kindle'in bir üst modeli olan "Kindle Fire"da olduğu gibi Google'un Android işletim sistemini kullanacağı belirtiliyor.
    Dünya pazarında en iyi tablet PC'nin iPad olduğu şüphesiz bir gerçek, ancak Apple firmasının bu üstünlüğünü sona erdirmeye, pastadan bende pay alayım diyen şirketler tablet PC'lere  önemli yatırımlar yapmaya başladılar.
    Apple firmasının en büyük rakipleri ise Google ve Microsoft. Hindistan ise düşük maliyetlerle tablet üreterek kendini kanıtlayan ucuz fiyatlı tablet PC üreten ilk ülke oldu. Bu durum Çin’de de aynı şekilde. Çin’de iPad veya Galaxy Tab’dan çok daha ucuza üretim yapılıyor.
    Hindistan'da internet kullananların sayısının 2000-2010 yıllarında 15 kat artmasına rağmen, nüfusu 1,2 milyar olan ülkede yaşayanların sadece yüzde 8'inin internete erişebiliyor. Bu oran, nüfusu 1,4 milyara yaklaşan Çin'de ise yüzde 40'a yaklaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder