Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Nisan 2013 Salı

Abraxas, Gnostik Tanrı




    Mısırlı bir Gnostik olan Basilides ürettiği ABRAXAS ismi, kadimlerin yedi yaratıcı gücü veya gezegensel meleğini gösteren yedi harften oluşan bir sembol kelimedir. Sampson Arnold Mackey, ismin iki kadim kelimeden türetildiği teorisini ileri sürmektedir: Boğa anlamına gelen ABİR kelimesi ile eksen anlamına gelen AXAS kelimesi. Bu inancı desteklemek için, Dünya'nın kutupların yer değiştirmesi diye bilinen hareketi yüzünden Boğa takımyıldızı'nın
bir zamanlar kutupta olduğu gerçeğini ileri sürmektedir.



    ABRAXAS'ın atını çeken dört beyaz at, solar erkin evrenin her yerine ulaşmasını sağlayan dört esiri sembolize etmektedir.

     ABRAXAS'ın yedi harfli ismi, sembolik olarak onun yedi ışınlı gücünü gösterir. Modern dünya, kadim Gnostik sembolizmi hakkında bildiği her şeyi, Gnostik felsefenin bütün kayıtlarını yok etme amacıyla yola çıkan, fakat ticari değere sahip şeyleri kendilerine saklamak için üzerinde Gnostik sembollerin olduğu mücevherleri ve değerli eşyaları koruyan fanatik insanların tamamına borçludur. Yukarıdaki resim bir inç büyüklüğündeki bir kıymetli taşın üzerindeki işlemenin büyümüş halidir. Gnostik taşlar içeren yüzükler ve diğer değerli takılar, belli ki bütün üyelerinin birbirini tanımak için kullandığı bir şeydi. Bunlar gizli cemiyetler oldukları için yüzüklerin üzerindeki tasarımlar çok küçük ve sırlıydı.



 Tüm çağların gizli öğretileri



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder