Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Ağustos 2014 Perşembe

Teksas Houston'da Ufo Heyecanı


Houston Teksas Ufo


"Birinde, bir dairesel "nesne" görünüyor. Bir başkasında ise etkileyici bulutların önünde bir nesne görünüyor. Yine bir başka dairede ise etkileyici bir ışık gösterisi sunuyor. Peki onlarca kişi tarafından farklı yerlerden kaydedilen ve uzmanlarca incelemeye alınan bu görüntülerin kaynağı olan Houston Teksas'ta kim olmak istemez ki?" 

Ufo In Texas

    
    Houston semaları boyunca görülen bu ışıklı parlak daire ne? Parlak, ışıklı ve oval görünümlü Ufo, neredeyse bütün şehir tarafından fotograflanırken, videoya da alındı. Houston'da yaşayan ve farklı yerlerden olayı gören twitter kullanıcıları heseplarından çektikleri görüntüleri paylaştı. Öte yandan uzmanlar görüntüleri hemen incelemeye alırken Houston Doğa Bilimlerinin Müzesi'nde Astronomi bölümü Başkan Yardımcısı olan Dr. Carolyn Sumners, “Buradaki zorluk, bu cismin başka ne olabileceğini bulabilmek. Uzaylıların geldiğini söylemek çok kolay” dedi. Teksas Houston'un KPRC Local 2 isimli yerel kanalda da videoları son dakika haberleri olarak yayınlanan haberle birlikte görüntülerin gerçek olup olmadığı halk oyuna sunuldu. 

KPRC Local 2



     
 


   Peki gerçekten bir Ufo bu hafta Tesas'ı ziyaret etmişmiydi? Dr. Carolyn Sumners "bu gerçek bir nesne gibi görünüyor" dedi ve ekledi, "bir çok insan tarafından farklı açılardan da resme alınmış, biz bu nesnenin nerede olduğunu ve gerçekte ne olduğunu açıklamaya çalışacağız. Nihayetinde bu tarihe ve de kayıtlara izah edemeyeceğimiz bir şey olarak geçecekse, bu gerçekten heyecan verici" dedi. 

Orjinal Kaynaktan Çeviri ve Haber Kaynaklarından Derleme Nilüfer ALKAN


11 Ağustos 2014 Pazartesi

2,6 Milyon Işıkyılı Uzunluğunda Hidrojen Gazı Köprüsü

Gökada kümelerini birbirine bağlayan dev gaz köprüsü yeşil renkte gösterilmiştir Rhys Taylor / Arecibo Galaxy Çevre Araştırması / Sloan Dijital Gökyüzü Araştırması İşbirliği
  

   Gökbilimciler ve öğrenciler 500 milyon ışık yılı uzaklıkta galaksiler arasındaki 2,6 milyon ışıkyılı uzun atomik hidrojen gazından oluşan bir köprü keşfettiler. Arecibo Gözlemevi, Porto Riko'da bulunan ABD Ulusal Bilim Vakfı ve bir radyo astronomi tesisinde bulunan William E. Gordon Teleskobu kullanılarak tespit edildi.


  Sonuçları Royal Astronomical Society isimli toplulukta bir makalede bugün yayınlanan habere göre;

Dr. Rhys Taylor, Çek Bilim Akademisi'nde araştırmacı-yazar konu ile ilgili olarak "Bu tamamen beklenmedik oldu "dedi. Biz sık sık bir çok galaksinin birbirine yakın olduğu yerde, galaksi kümeleri gaz akışları görürüz, ama ilk kez bu uzunlukta bir kümeyle karşılaştık. "
Humacao Porto Riko Üniversitesi'nden 2014 mezunu Roberto Rodriguez açıkladı, "Biz normalde galaksilerin içine gaz buluruz, ancak burada şaşırtıcı olan sadece gaz akımının uzunluğu değildir. Şaşırıtıcı olan gaz akımının 15 milyar Güneş kütlesindeki ağırlığıdır. Yani Samanyolu ve Andromeda galaksilerin toplamından daha fazla kütle!". Takım hala akımının kaynağını araştırıyor. Bir fikre göre büyük bir gökada geçmişte küçük gökada grubunun yakınından geçerek bir gaz köprüsünün oluşmasına ve uzamasına neden oldu. İkinci fikre göreyse büyük gökadanın içinden fışkıran gazın ileri doğru süzülmesini sağladı. Ekip hangi fikrin daha iyi olduğunu anlamak için Arecibo Teleskopu verilerini kullanarak bilgisayar benzetimlerine başvuracak.

   Keşif Arecibo Gökada Çevresi Araştırması projesi çerçevesinde 2008 ile 2011 yılları arasında 
 Arecibo Teleskopu ile alınan verilerin işlenmesiyle gerçekleşti.




Orjinal Kaynaktan Çeviri Nilüfer ALKAN