Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Orion'un Pencereleri


Ne kadar gelişme kaydetse de üstün teknoloji ürünü uzay araçlarının hala bildiğimiz camı kullandıklarını biliyor muydunuz? Ancak yeni nesil Orion uzay aracı'nda NASA, pencere için, camdan daha sağlam, daha ince ve daha az kırılgan bir teknoloji aramakta. Çünkü ne hikmetse, Ay'a gitmiş!? bir neslin lideri konumdaki NASA, camın "Mars" gibi uzun bir yolculuk için dayanıklı olamayacağı kanaatinde.

Bu yüzden Orion uzay aracı için yeni teknolojiler peşinde koşan NASA, pencere için Akrilik maddesi üzerinde duruyor.

Akrilik asitlerin, ışık, ısı ya da metallere maruz bırakılması sonucu oluşan polimerlerin genel adı. (Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Akrilik)


Akrilik özellikle devasa akvaryumlarda kullanılan bir madde. İlk Orion test uçuşlarında NASA ,Akrilik pencereleri kullandı. Ancak bu sadece yörüngesel bir uçuş olduğu için gerçek yörünge ötesi deneyler gerçekleştirilmeden bu pencerelerin başarılı olduğunu söylemek için erken.

NASA, ayları bulan zaman aralıklarını kapsayacak uzun uzay uçuş deneyleri için çalışmaları hızlandırdı. Bu anlamda, daha dayanıklı ve uzun süre sıkıntı yaratmayacak sadece pencere sistemleri değil bir çok farklı teknolojilere ihtiyaç duyulabilir. Bunu bize zaman gösterecek.

ucurum