Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Kasım 2011 Salı

"Pyramid" kelimesinin kökeni

Piramit


"Pyramid" kelimesi de insanlığa Antik Yunanlıların yalan yanlış bir armağanıdır. Antik Yunancada piramitler, "Pyramis" ve "Pyramidos" olarak adlandırılmıştır. Antik Yunanca'da "Pyramidos" da kelime olarak "Fire in the Middle", "Ortada Ateş" anlamını taşır. 
İlginç, buraya döneceğiz.



Mısır'ın günümüz Mısırbilimcilerine yol gösteren ve aslında tur rehberi olan, dalında akademik öğretim görmüş ve ne yazık ki 2005 yılında kaybettiğimiz bilge adam, Abd'El Hakim Awyan'ın sunduğu anlatımların, kelimenin hiç de karmaşık bir altyapısı olmadığını ve basit bir gizemi gözlerimizin önüne serdiğini göstermektedir. Antik Kemitliler için piramide verilen isim "PR.NTR"dir, yani: "Per-Neter". Mısır bilimiyle ilgilenenler için buradaki "Neter" hemen ilgi çekmiştir. Genelde Tanrı için kullanılan bir isim olarak kabul edilir ama işin aslı çok daha güzel ve basittir. "Per" kelimesinin anlamı tartışmasızdır ve "ev" demektir. Tartışmalı olan kısma gelirsek. Neter günümüz dillerine aslında çok da anlamını yitirmeden gelmiştir:

Neter
İngilizce: Nature
Almanca: Natur
Fransızca: Nature
İspanyolca: Naturaleza
İtalyanca: Natura
Türkçe: Doğa

Per-Neter, aslında basit bir ifadeyle, "Doğa'nın Evi"dir. Neter; doğa - enerji. Piramitlerle ilk ilgilenmeye başlayan birinin, birer mezar olarak tanıyacağı anlamdan çok ama çok uzaklarda bir ifade bu. Per-Neter, bugün tek bir kelime ile karşılık bulsaydı bu çok basit bir ifadeyle "Labaratuar" olurdu. 

Per Neter

  Peki Antik Kemitliler mezara ne diyorlardı? O da bir evdi ama o evin adı, "Ka" idi. Yani, "Ruhun Fiziksel İzdüşümü". "Per-Ka". Tapınak anlamında ise "Per-Ba" kullanılırdı. Buradaki "Ba" ise, "Ruh" anlamındadır. Ancak bu bireye ait bir ruh değil, evrenin ruhudur. 

Per kelimesi, yani ev, bir kapalı kutu şeklinde çizilirdi. İçine koyulan hiyeroglifler, o evin temasını oluştururdu. Bunlardan 5 tane mevcuttur:

Per-Neter: Doğanın, enerjinin evi, piramitler
Per-Ba: Sonsuz ruhun evi
Per-Ka: Özün izdüşümünün evi
Per-Wir: Okul! (Bu hiyeroglifte, kutunun içinde değneği elinde bilge bir adam resmedilir ve çok nadirdir.)
Par-Aa: Bunu açıklamak istiyorum.

PerAa (pörah) açıklanması gereken önemli bir konudur. Çünkü o gerçek anlamda insanların evinin bir simgesidir. "Hane"nin simgesidir ve işin ilginç tarafı yüzyılların verdiği evrim "Kadının Evi"ni günümüze FİRAVUN olarak çevirmiştir: "Pharaoh"

Per Aa

Peki neden Antik Yunanlılar piramitlere "Ortada Ateş" demişlerdir? "Per-Neter"lar, enerjiyi oluşturma, enerjiye yön verme, enerjiyle oynama anlamında önemli labaratuarlardır. Ortada Ateşi olan ise, Büyük Piramitteki Kral Odasıdır. Önümüzdeki günlerde Piramitlerin nasıl nükleer enerjiyle iç içe olduğunu sizlerle buluşturmayı umuyoruz. Şimdilik sevgiyle kalın.


İngilizce kaynaktan çeviri: "ucurum production"   
                                      
                                         (Ucurum Prodüksiyon)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder